係銅鑼灣附近食晚飯見到有一間充滿日式風格既甜品舖就忍唔住食完晚飯就去左食啦!😝一入舖見到成間餐廳既氛圍都好日系😇1) 金薯滿屋一見到金薯滿屋就覺得勁大份,滿滿既金薯舖係面頭,金黃色咁樣好啱新年時間黎食,金薯既味道好濃郁,入面仲有雪糕,好豐富既口感🥰2) 無花果大福pancake本身有幾個口味,但見到無花果咁特別就叫左啦,一上到黎就見到大福綿被好可愛!食落有mochi同無花果粒。mochi好煙韌,無花果味道好清新,再配埋抹茶雪糕🍵好有驚喜!下次可以再試!推介!👍🏻3) 法式熔岩朱古力班戟朱古力班戟既醬好濃,班戟好鬆軟,擺盤都好精緻特別,好多士多啤梨係附近點綴🍓,打卡一流!📸不過要注意既係原來有最低消費,每人$100,但整體而言都係一間唔錯既甜品舖!

1) 金薯滿屋

2) 無花果大福pancake