2022-02-24
同男朋友放假就係Ikea行下,難得見到Ikea瑞典餐廳冇人排隊又出咗新春期間限定菜式,咁當然要坐低試吓啦🤤Ikea 今次出嘅新春Fusion菜分別有香草芝士寶雲酥烤羊架伴新薯及腐乳汁🐏/臘腸卡邦尼意粉🍝/黑毛豬火腿無花果火箭菜沙律🥗/鮑汁佛跳牆配白飯🍚黑毛豬火腿無花果火箭菜沙律冇咩興趣🤭至於鮑汁佛跳牆之前係美食廊買過返屋企食,所以都唔需要再試,但係OK嘅,忟得好淋👍🏻今次主要講返香草芝士寶雲酥烤羊架伴新薯及腐乳汁🐏同埋臘腸卡邦尼意粉🍝💫 香草芝士寶雲酥烤羊架伴新薯及腐乳汁羊架煮到岩岩熟,肉質幼嫩,不過芝士味唔突出,而腐乳汁亦都較失色🥲如果可以再濃啲就更加加分啦👍🏻💫 臘腸卡邦尼意粉🍝哩個我覺得讚嘅👍🏻因為冇諗過臘腸可以夾卡邦尼意粉🍝佢哋兩個好似好唔關事咁,但又出奇地夾😂 臘腸嘅咸味撈埋卡邦尼意粉味道岩岩好✅ 可以encore 另外仲有素麻辣餃子🥟我唔肯定佢係唔係新野,但係佢都幾好味💓 同埋ikea專屬汽水都返咗嚟💓男朋友話佢冇咗好耐🤭如果你都想試哩幾款fusion菜就記得係2月28號前去九龍灣﹑荃灣及沙田之瑞典餐廳啦💓
💫 香草芝士寶雲酥烤羊架伴新薯及腐乳汁
💫 臘腸卡邦尼意粉🍝