2022-07-04
朋友見我鍾意焦糖,特意推介呢度嘅latte😽· 慢煮美國PRIME級下肩胛翼板肉三文治 / $138個名好長🤣配粗直薯條,薯條份量好多,外脆內軟,鍾意呢度三文治用ciabatta,軟身得嚟帶少許韌度,牛肉嘅熱力令到麵包上面嘅牛油香散發出嚟,好香,食嘅時候啖啖肉,唔會食到一半就冇晒肉🥹醬汁我都好鍾意,連埋番茄同菜食好fresh。· All Day Breakfast / $98有小插曲,本身同朋友揀好咗食意粉,我負責落單(要先去點餐處落單比錢),食物嚟到先發現我叫錯咗All Day Breakfast😂😂講返食物,沙律菜配藍莓冇咁單調,食材新鮮,煙肉唔會煎得乾身,不過poached egg有小小鞋身🤔荷蘭醬較淡味,除咗呢樣其他都幾好,多士都烘得剛好,夠軟熟。Crunchy Caramel Latte / $45(cold) $40(hot)牛奶咖啡平時都係飲熱居多,但呢幾日實在又焗又熱,要飲凍嘢平衡,凍嘅Latte原來好好飲,奶泡打得又高又多,啲冰融咗之後都唔會成杯咖啡變得好水,焦糖脆脆加分🥹p.s.朋友嗰杯都係一樣但係熱嘅。
· 慢煮美國PRIME級下肩胛翼板肉三文治 / $138
· All Day Breakfast / $98