2021-08-29 61 views
超ins 風餐廳!打左好多卡😏🙌🏻😏諗緊叫乜嘢食嗰陣,偷睇下隔離枱,發覺份量都好大份,感覺好多都叫左呢個青醬意粉🥰首先叫咗一個諾曼第海鮮青醬扁意粉$138,價錢同pici差唔多,雖然唔係手工意粉,但係材料上比pici更多料同豐富~ 醬汁方面,諾曼第喺法國嘅一個區域,青醬醬汁味道柔和,口感豐厚,用來搭配海鮮好正,可以帶出鮮味,意粉口感係濃郁嘅,唔會話好稀嘅醬汁,十分掛面,味道非常之入味,海鮮方面有帶子同青口,份量係每樣兩款,雖然唔算話份量超級多,但係每一隻帶子都係肥美,帶子輕輕外邊微微嘅焦香,入邊仲係有嫩滑嘅感覺,火候控制得唔錯,青口幾飽滿,兩款海鮮我都幾滿意!睇開我食評都知道我係一個好鍾意食偏硬身麵條,唔太鍾意食天使麵等等太軟嘅麵質,呢一款真係好啱我心水啦~ 雖然青醬好濃郁好多,但係意粉仍然煮得啱啱好,唔會好林,有口感同麥味,我都好鍾意!加餐湯及飲品 $38餐湯係跟咗粟米湯,粒粒粟米湯係餐前飲一碗,暖下個胃幾舒服,唔會話好有味精咁,簡簡單單嘅一個湯~Mocha ,跟餐可以半價加購嘢飲,就叫咗一杯摩卡,咖啡味同朱古力嘅比例啱啱好,但略為甜啲,上面嘅拉花好可愛,比得上出邊咖啡店嘅質素~墨西

加餐湯及飲品 $38
餐湯

墨西哥辣肉醬烤焗雞腿$78
出邊平時食個雞翼仔都係得四隻,估唔到呢度係有大大嚿三隻大雞腿🍗,係超級厚實!一個都好飽肚,墨西哥辣肉醬味都好濃郁,但係其實比想像中唔辣,譚仔10小辣咁,唔會接受唔到,加埋少少蕃茄嘅酸甜味,幾開胃~ 雞腿以烤焗方式煮所以冇咁油,同保留到滿滿肉汁,食肉之人一定要叫。
配埋少少蔬菜好開胃🤤
餐湯