2K
2007-12-02 33 views
想試呢度d cake 好耐... 今日0係對面食完崩沙腩, 過0黎呢度買甜品, 左睇右睇, 揀了個tiramisu tart ($26).女店員pack 件餅入紙袋手勢認真麻麻, 7 分鐘後拎出0黎, 發覺件餅走樣唔少, 面頭d cream cheese "wear" 到周圍係@_@" Cream cheese 質感軟滑, 唔會太杰, 不過食落無cheese 香, 似食whipped cream 多d; 下面層sponge cake 索滿咖啡酒, 不過唔夠咖啡味又唔夠酒味, 非常麻麻; tart 皮幾乾, 不過食落幾鬆脆, 還好啦. 整體麻麻0地好食, 好在唔貴, 起碼無咁肉赤.Cova 裝修一向靚, 鋪面亦乾淨企理, 呢度一樣; 招呼麻麻, 白鴿眼的女店員一臉不耐煩, 不過都係0個句, 呢度係grab-and-go 店, 仲想點.雖然終於試0左, 但食完件餅, 有莫名其妙0既感覺, 亦不禁想問, "is THIS it!?!?!?"