2019-08-24 1174 views
行完附近近開既日本大型商店,去返個舒適又relax, refresh 既地方食下午茶。之前都有聽朋友黎過依度參加結婚派對,今日黎度依度真係情人或者好閨蜜黎食野既好地方。淺綠色既背景係輕快既音樂配襯下,加上外面既陽光照入黎,但我係度嘆緊冷氣,真係好sweet 好warm.我地點左期間推出既「Sunshine Sea Beach」:自家製迷你海鮮漢堡千島醬下既原來係炸蝦,好脆,好香蝦既味道,yum~迷你蟹肉蛋撻蛋撻皮好脆好香牛油味,中間係加左蟹肉既蛋,令普通既蛋撻多點海洋味道。煙三文魚慕絲配水瓜柳及黑魚子依幾日好想食魚子醬,岩岩依款咸點就滿足左我。加上咸香既三文魚慕絲,濃濃既海洋味道,好似係海中游緊水咁。焦糖燒菠蘿菠蘿又香又甜,加左焦糖後,更加香甜,而且多汁,一咬菠蘿汁立即爆出黎~菠蘿卷可愛既卷蛋包住好多芒果粒呀!加勒比雞尾酒慕絲依個粉藍色既慕絲,內面係白色既慕絲,我食到淡淡既椰香同雞尾酒既味道,原來雞尾酒係可以變成食得既甜品架~棒子芒果蛋糕外型黃色,好有光澤,好似一粒棋咁,好得意~好甜,好香棒子味,好滑。另一食法可以配著「沙粒」,增加口感。藍莓乳酪慕絲杯「沙粒」下埋藏既寶藏就係藍莓乳酪慕

我地點左期間推出既
「Sunshine Sea Beach」:

自家製迷你海鮮漢堡
千島醬下既原來係炸蝦,好脆,好香蝦既味道,yum~

迷你蟹肉蛋撻

煙三文魚慕絲配水瓜柳及黑魚子
依幾日好想食魚子醬,岩岩依款咸點就滿足左我。
加上咸香既三文魚慕絲,濃濃既海洋味道,好似係海中游緊水咁。

焦糖燒菠蘿

菠蘿卷
可愛既卷蛋包住好多芒果粒呀!

加勒比雞尾酒慕絲

棒子芒果蛋糕
外型黃色,好有光澤,好似一粒棋咁,好得意~
好甜,好香棒子味,好滑。
另一食法可以配著「沙粒」,增加口感。

藍莓乳酪慕絲杯
「沙粒」下埋藏既寶藏就係藍莓乳酪慕絲,藍莓味濃郁又唔會蓋過乳酪既味道,微微酸,唔會膩。

馬卡龍
最後係我至愛既馬卡龍,好脆,好甜,好滿足😊

依度環景咁靚,咁relax、 下午茶好精緻,係度渡過炎熱既夏天真係唔想走~

2019-08-24
$200 (Tea)
  • Sunshine  Sea  and  Beach