2020-08-14
去左屋企附近既品臻到買個下午茶🤤係呢頭都算係罕有既店以為多數係吸引年輕人 但原來都有好多各年齡層啱飲喎👹個舖唔算大但睇得出係裝修方面花心思既😻雖然等既時間唔算好快但因為每樣都即整 好保持到食物既品質同温度👍🏾我就嗌左小芋圓奶茶😚係外面飲好容易會因芋圓浸得大耐而冧曬冇左個煙韌口感 但佢地就唔會 而且係有唔同顏色味道既芋圓🟠🟣奶茶既茶同奶分量都平衡得好好另外係海鹽奶蓋茉香綠茶😳奶蓋係上面通常會搶左飲品既焦點 但茉莉茶既清新同餘香反而會係口腔到慢慢滲出🌱分別各有特色 而奶蓋分量十足 飲到底都仲有最後仲有個榛子格仔餅😼我最欣賞佢地既雞蛋仔同格仔餅係即叫即做 唔會好似出面嗰啲舖頭攤凍晒放喺度 即刻食係熱辣辣🔥🔥再加上榛子醬溶化既狀態 簡直啖啖都充滿住口腔🤤