2018-06-08 58 views
工廈發現穩世勁抵食平價韓國菜😋 觀塘工廠區真係有唔小美食,今日經同事推介來到呢間餐廳食韓國菜。店入面既座位都幾多,我地七點半入座,而且愈食愈多人。餐牌中食物選擇其多,而且價錢相對尖沙咀既韓國街都合理得多。其中芝士高麗醬烤雞真係大推介👍🏻👍🏻👍🏻好抵食,有得揀無骨或者有骨,有成八件雞,而且入面勁多芝士,仲有年糕。個高麗醬好好食真係,咬落勁多芝士😋😋。雞都烤得岩岩好,好嫩滑👍🏻成個配答好惹味😋$68必點之選。我地兩個女仔左個韓式步兵鍋,$138開頭以為會唔夠食,諗住叫多個石頭飯,因為預佢係一人鍋既份量咁上下,點知來到的時候真係呆一呆,因為個鍋既size竟然係平時任飲任食火鍋咁既size。而火鍋入面既料都幾豐富下,其實可以夠三個人食飽😂有金茹,冬茹,腸仔幾條,午餐肉四至五塊,蛋,娃娃菜,仲有d一大塊唔知叫咩,不過幾好食,仲有泡麵,而且份量唔小。湯底辣辣地好過癮,個麵岩岩好吸哂湯底既味,好入味。而入面既配料都相當爽到湯底既味🤤🤤好正,覺得呢個鍋勁抵食。自家製泡菜真係必點,因為醃製得多入味同夠凍,做前菜完全係無得輸,食完開胃哂,有得揀$35 /500g同$16小份量,呢個價錢好平民,我地點左個小
工廈發現穩世勁抵食平價韓國菜😋

而入面既配料都相當爽到湯底既味🤤🤤好正,覺得呢個鍋勁抵食。

自家製泡菜真係必點,因為醃製得多入味同夠凍,做前菜完全係無得輸,食完開胃哂,有得揀$35 /500g同$16小份量,呢個價錢好平民,我地點左個小份量既有一碗都好夠食好滿足,如果有三四個人就建議點500g份量。

飲品點左期間限定既戀上桃🍑太郎,姐係白桃沙冰,飲落好香桃味,同好大杯夠兩個人飲。

最後食剩左小小麵,份量真係好足料,賣單都係$288兩個人,好滿足的一餐!