2021-05-04
最近佐敦百誠大廈,新開左日式燒肉店,我同朋友都好鍾意食日本和牛,所以一於試吓佢,呢度有提供小田和牛,真心吸引。放題有A-F嘅選擇,每一款都各有特色,加$68仲可以享用自助沙律吧、甜品吧同飲品,選擇種類多,真係好吸引!舟·盛合 木船上面擺滿左唔同嘅肉類,例如有油花細緻嘅牛助肉、肉質細嫩既牛里脊肉、豐腴肉嫩既牛肋條肉等,當然仲唔少得有入口鬆化既豬肉、肉質嫩滑既雞肉、鮮甜既帶子同埋新鮮又大隻嘅蝦,真係好豐富!鹿兒島黑毛牛特選盛盒呢個盛合總共有七款唔同部位既小田牛,包括牛霖、牛肋肉、里脊肉、三角腹肉、西冷、牛肋間肉和三筋,每款小田牛肉質柔軟,肉味濃,入口即化。牛大腹肉壽司、牛中腹肉壽司兩款壽司入口即溶完全無腥味,食到牛肉本身既質感和味道,意想不到嘅好味!炙燒壽喜燒壽司生牛肉灸燒後會逼出油香,再點上蛋汁,口感更嫰滑,味道香甜惹味,回味無窮。香蔥海苔溫泉蛋拌飯鋪滿大量香蔥,溫泉蛋拌入飯中,好味。店員會主動過黎幫手燒肉,真係好細心,環境乾淨企理,座位闊落舒適,食物質素幾好,性價比都幾高,一定會再encore!
我同朋友都好鍾意食日本和牛,所以一於試吓佢,
呢度有提供小田和牛,真心吸引。
放題有A-F嘅選擇,每一款都各有特色,
加$68仲可以享用自助沙律吧、甜品吧同飲品,
選擇種類多,真係好吸引!
舟·盛合
鹿兒島黑毛牛特選盛盒
牛大腹肉壽司、牛中腹肉壽司
兩款壽司入口即溶完全無腥味,
食到牛肉本身既質感和味道,意想不到嘅好味!
炙燒壽喜燒壽司
生牛肉灸燒後會逼出油香,再點上蛋汁,
口感更嫰滑,味道香甜惹味,回味無窮。
香蔥海苔溫泉蛋拌飯
鋪滿大量香蔥,溫泉蛋拌入飯中,好味。
店員會主動過黎幫手燒肉,真係好細心,
環境乾淨企理,座位闊落舒適,食物質素幾好,
性價比都幾高,一定會再encore!