2023-09-14
喺旺角行街,睇完鞋之後見到呢間,我見到係石板燒,就決定食呢間做晚餐。兩個人一人嗌咗一款, share食都好夠食。職員好細心問我哋需唔需要圍裙,咁就唔怕整污糟啲衫。又會好溫柔咁提醒,小心彈油辣親自己。每個燒肉餐,都會配上一舊脂肪,係令到個鐵板上有油,令到肉唔會黐底,如果用完嘅話,可以問佢哋再拎多一舊。唔夠火,都會好快幫手換。$ 88 御燒豚肉 配椰菜絲沙律豚肉油脂分怖啱啱好,燒完之後,食入口後都唔會覺得油膩。椰菜絲沙律,有少少酸酸地嘅汁,配埋豚肉解膩啱啱好。$ 158 御燒特級牛小排+$35紫菜味素飯+流心蛋+麵豉湯呢一款係非吉列款,呢個價錢嚟講,份量都好多,大概有十幾差唔多二十塊。油脂分布好平均,唔會太多肥膏。肉質軟淋嫩滑,每邊煎一陣,已經好快食得晒。食入口好Juicy,爆出好香嘅牛肉汁,配埋素飯,一流。流心蛋多幾好食,應該醃製過,有少少醬油味。麵豉湯唔會太鹹,自己一路食,一路燒,好過癮。性價比高,可以再嚟過。
兩個人一人嗌咗一款, share食都好夠食。
$ 88 御燒豚肉 配椰菜絲沙律
$ 158 御燒特級牛小排
+$35紫菜味素飯+流心蛋+麵豉湯
自己一路食,一路燒,好過癮。性價比高,可以再嚟過。