2018-04-16
今晚突然好想飲椰青 男朋友就同我去咗食越南野+飲椰青👫 依家越味皇喺路德圍入面 大大個招牌超易搵💁♂💁♂️️我哋成九點鐘去到都仲好多人😮 咁依家餐廳應該都幾旺幾好食🙆♀️ 望一望個餐牌💁♂️幾多選擇wo💁♂️💁♂️ 粉麵類有好多款仲有飯類 小食都勁多 睇到我地花多眼亂🙆♂️🙆♂️我哋決定要個頂級生牛肉湯檬 柚子鮮蝦沙律 蔗蝦 軟殼蟹牛油果米紙卷 同埋最重要嘅椰青🙆♀️🙆♀️🙆♀️頂級生牛肉好香好有牛味 個樣有少少似肥牛 送到上枱都仲係粉嫩紅色架💁♀️ 唧少少青檸汁落去仲好味💁♀️💁♀️ 同埋佢檬粉嘅份量超多 我同男朋友share食都覺得有好多💁♂️柚子鮮蝦沙律有好多柚子肉 蝦肉都已經係剝左殼嘅 超方便食😝 佢個魚露汁都好正 帶少少辣超惹味!蔗蝦係最推介嘅 因為本人不嬲都鍾意食蝦🙆♀️🙆♀️🙆♀️蔗蝦雖然得兩條 但係係jumbo size!超大支!又彈牙 最重要係佢條蔗都好甜!!食落好多汁😝 男朋友下次要再叫呀唔該❤️米紙卷個皮同我出邊食嘅有啲唔一樣 佢呢度煙un d架喎😯 餡料都好足 不過我想要多啲牛油果😝😝炸軟殼蟹都OK 唔會話剩係得個炸粉最後又最重要嘅梗係椰青啊❤️❤️ 跟餐加$20咋☺️
最後又最重要嘅梗係椰青啊❤️❤️ 跟餐加$20咋☺️ 椰青好大個 入邊嘅椰汁都好多 好清甜好解渴 我又食埋啲椰肉啦☺️🙆♀️🙆♀️滿足哂我既願望☺️