2019-12-10 1900 views
朋友生日來到尖沙咀行街,行街前都要食個lunch的,咁岩行過K11,見到開了一間新的餐廳,看上去環境光猛,而且好似好多人食,所以我跟朋友也試試。這間餐廳其實食物有點像茶餐廳,但是食材用上真材料,令茶餐廳菜式也能有點貴氣。不過這天去到的時候,可以已經2點幾的關係,有幾款菜式都已經賣完了,未能試試,只好選擇其他款式。經典芝士煙肉長通粉伴溫泉蛋,這款長通粉其實很多地方都有得食,這裡跟出面不同之處是長通粉上有溫泉蛋,令長通粉更滑溜。而且這裡的煙肉比出面食到的大粒,更加能食到煙肉的咸味!而長通粉又唔會整得太傑,唔會有種好漏的感覺!紐西蘭牛肉炒蛋福袋三文治.田園素菜沙律,這款三文治炒蛋非常嫩滑,牛肉是粒不是平時吃到的咸牛肉!餡料多到流出黎,好療癒!而田園沙律用上火箭菜、提子、車厘茄和菠蘿,用上意大利醋,酸酸甜甜十分開胃!兩日兩夜羅宋湯,這裡的羅宋湯較出面飲到的酸,而且唔係茄膏整出黎的紅色,湯內有蕃茄、洋蔥、紅蘿蔔等蔬菜,非常健康!小忌廉,呢款特飲其實係忌廉溝鮮奶,不過佢既鮮奶並唔同平時的,呢度係張鮮奶製成冰及凝固,再自行把忌廉倒進,幾創新的飲法!新鮮菠蘿冰,好香菠蘿味,內裡有很多菠蘿肉,飲得出不是
經典芝士煙肉長通粉伴溫泉蛋
紐西蘭牛肉炒蛋福袋三文治.田園素菜沙律
兩日兩夜羅宋湯
小忌廉
新鮮菠蘿冰
新鮮菠蘿冰,好香菠蘿味,內裡有很多菠蘿肉,飲得出不是用罐頭菠蘿!

下次想再黎試下這裡很出名的粟米真星斑飯呢!
2019-12-05
$140 (Tea)
紐西蘭牛肉炒蛋福袋三文治.田園素菜沙律