2024-04-05 43 views
【五武士】尖沙咀K11呢間望住維港景色 裝飾充滿武士風格嘅餐廳 而家dinner set做緊半價promotion🥳🥳 (原價💰$ 728)星期一至日,只要喺5:30入座7:30前離開就可以享有一人前套餐半價!超抵食🤪前菜有酒濆車厘茄配白酒啫喱/一口和牛他他/燕麥炸蝦 個人覺得和牛他他最好食 燕麥炸蝦都好彈牙 但佢個皮就比一般天婦羅厚少少🍤北海道帶子 南瓜金湯帶子超大隻 肉質都幾腍身配埋個南瓜汁都唔錯👍🏻是日餐湯就係忌廉湯,然後有塊蒜蓉包忌廉湯話正常啦反而個蒜蓉包好酥脆而且蒜蓉味好濃好香 點埋湯食好好食😋海膽蟹肉忌廉汁扁意粉🍝都幾Creamy 忌廉味偏重蟹肉味唔算好出 但整體都好食清心蘋果烤乳豬仲有自家製山藥煎餅🫓乳豬烤得好嫩滑 食落好腍 油脂分佈得幾好唔會過分油膩 不過反而山藥煎餅就一般~~甜品就係藍莓牛乳布甸布甸唔算好甜 而且份量唔算好大做飯後甜品幾好😆 令我哋仲食咗瀑布火山唐場炸雞💰$128同埋天婦羅海膽💰$228韓式炸雞炸得幾香脆 入邊仲保持到肉汁 雞肉都嫩滑 唔會好肥 好香口😆😆天婦羅海膽 💰$228我可以話係世一🥹🥹真係超好食 出邊嘅紫蘇葉炸得酥脆 入邊包住海膽肉超多 食落
【五武士】

星期一至日,只要喺5:30入座7:30前離開
就可以享有一人前套餐半價!超抵食🤪

前菜有酒濆車厘茄配白酒啫喱/一口和牛他他/燕麥炸蝦

北海道帶子 南瓜金湯

帶子超大隻 肉質都幾腍身
配埋個南瓜汁都唔錯👍🏻

是日餐湯就係忌廉湯,然後有塊蒜蓉包
忌廉湯話正常啦
反而個蒜蓉包好酥脆而且蒜蓉味好濃好香
點埋湯食好好食😋

海膽蟹肉忌廉汁扁意粉🍝

都幾Creamy 忌廉味偏重
蟹肉味唔算好出 但整體都好食

清心蘋果烤乳豬仲有自家製山藥煎餅🫓

乳豬烤得好嫩滑 食落好腍 油脂分佈得幾好
唔會過分油膩 不過反而山藥煎餅就一般~~

甜品就係藍莓牛乳布甸

韓式炸雞炸得幾香脆 入邊仲保持到肉汁
雞肉都嫩滑 唔會好肥 好香口😆😆

天婦羅海膽 💰$228

我可以話係世一🥹🥹真係超好食
出邊嘅紫蘇葉炸得酥脆 入邊包住海膽肉超多 食落啖啖軟綿綿嘅海膽肉 仲帶有微微嘅鮮甜😍 本身冇話特別鍾意食海膽嘅我都覺得呢個好好食!
Type of Meal
Dinner