2019-07-20
係火炭返左2年工,深深感受到住係火炭既居民基本上係住左係食物荒漠到咁!放左工後,惟有去接近火炭站既九龍塘又一城搵食今次揀仝堂茶聚,主要係比佢可愛既包點吸引左,而且食得太多西餐,係時候食返d中菜提升下新鮮感仝堂茶聚位於又一城UG o個層,係前往city o個條時光隧道o個一層再上多兩層,都幾容易搵,遠遠已經見到大大個招牌!門口已經有可愛包點既模型吸引左我好想食仝堂六小福,一次過試哂去,勁可愛!不過得2個人食唔哂😥 惟有犧牲一下,好艱難咁選擇了仝堂招積仔!店員服務好好,值得一讚落單時無為意招積仔係甜食,但店員好細心咁表示會幫我地起單同後上!全程服務都算幾有禮貌!我地叫左碟蝦膏炒生菜,加碗靚仔!蝦醬味好香,但又唔會喊,勁開胃!生菜夠綠亦都夠嫩,超健康!之後仲有岩哂蛋控既黑魚子流心蛋雖然蛋唔算非常流心,但係都好香,好有蛋味第一次將黑魚子配雞蛋,原來好夾重點要介紹既仝堂招積仔!一上枱已經勁開心,招積仔個樣咁囧,真係會唔捨得食架!食之前打左好多卡,影左好幾張獨照先捨得食一口咬落去,好心痛呀入面原來係紅豆蓉,分量剛好,唔會太甜真係好好味又睇得又食得,價錢都好得,值得叫黎開心下環境都好大,坐得好舒服,
門口已經有可愛包點既模型吸引左我
我地叫左碟蝦膏炒生菜,加碗靚仔!
蝦醬味好香,但又唔會喊,勁開胃!生菜夠綠亦都夠嫩,超健康!
之後仲有岩哂蛋控既黑魚子流心蛋
雖然蛋唔算非常流心,但係都好香,好有蛋味
第一次將黑魚子配雞蛋,原來好夾
重點要介紹既仝堂招積仔!
一上枱已經勁開心,招積仔個樣咁囧,真係會唔捨得食架!
食之前打左好多卡,影左好幾張獨照先捨得食
一口咬落去,好心痛呀
入面原來係紅豆蓉,分量剛好,唔會太甜
真係好好味
又睇得又食得,價錢都好得,值得叫黎開心下
環境都好大,坐得好舒服,燈光足夠唔會太眼訓
價錢上可以接受,食物選擇多,又有新意
男女老少都岩食
誠意推薦,方便就腳既選擇