2018-03-18
收工後想好好食一餐,而家出親街食飯食得唔差每人閒閒地都每人二百。對自己好d,決定去食outback.去到要拎飛,等左約20分鐘有位。黎到outback一落單黎就會好快放上呢個黑糖包,好好食,好多時自己一個都食到大半個。微微嘅黑糖味唔會太甜,只帶黑糖香。另外個牛油都好香,似植物牛油但比平時的香好多,好夾個包。同朋友二人叫左個prime steak set.有餐湯先送上,小小一碗,原來係西蘭花忌廉湯,呢個湯滿分,佢除左都好多西蘭花粒,仲有少少薯仔粒,而且好濃厚嘅蒜香味,湯頭煲得帶杰身,薯仔溶晒落個湯到。好開胃,兩人分一小碗,的確唔夠喉。除左steak set,仲叫左grill chicken salad.雞烤完仲keep到肉汁,唔會乾晒柴,但當然用的是雞胸,口感略為鞋身,但整體味道口感不錯。菜夠新鮮,可以一陣中和番食扒唔怕濟。牛扒係鐵板上,我地叫左5成熟黎到即刻切個扒,中間果d部分keep到5成,但頭尾各1/3係因鐵板熟左,下次一定要再叫生d!!講真個扒算過得去,唔算太過出色,不過不失。配菜粗身蘆筍有驚喜,粗身但完全冇渣,好嫩好好味,仲有牛油香。橙色紅蘿蔔絲係脆卜卜,又幾好味鮮甜個set仲
去到要拎飛,等左約20分鐘有位。
同朋友二人叫左個prime steak set.
牛扒係鐵板上,我地叫左5成熟
橙色紅蘿蔔絲係脆卜卜,又幾好味鮮甜
個set仲有side dish,揀左焗薯片
上面係芝士,煙肉,仲有青蔥(覺得青蔥好唔夾呢個西餐)覺得普通,有點似自己home made味道,不及佢普通餐嘅配菜薯蓉薯仔
最尾叫多個甜品,選擇唔多,想食朱古力只有呢個,好甜