2021-07-20 862 views
今天下午,外賣左個八方雲集。坑口連理街店一到午飯時間或者放工時間,就好多人排隊同埋等外賣。驚唔夠飽,今日叫咗一個勁量麵線餐,食到飽飽都只係$45元,又飽又好食。以我多年食八方雲集嘅經驗😂通常個米線一定要盡快食咗先,之後先慢慢嘆水餃同埋鍋貼。因為米線一放得耐少少好容易就會變水,無左杰杰地嗰種口感😂另外招牌鍋貼keep到水準,不過有時候會煎得得比較燶,真係撞彩數。我覺得八方雲集有一個位係可以有待改善,就係點解豆瓣醬冇得好似辣椒醬咁獨立包裝,比客人外賣拎走😭因為鍋貼配豆瓣醬先無敵😭每次外賣,都要喺堂食果兜豆瓣醬,自己”不”落去,有點不衛生。
今天下午,外賣左個八方雲集。

2021-07-20
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$40 (Lunch)