2022-06-07
【Keep fit都可以輕鬆嘆邪惡食物⁉️】/////身邊嘅朋友瘦身多數食嘢要走糖走油走碳水 日日雞胸 雞蛋… 太少選擇真係好易放棄🤯而近年流行嘅生酮飲食可以配合到好想食邪惡食物又怕會違反瘦身標準嘅大眾😳呢間嘅餐牌有寫明每樣食物用料 脂肪含量等等資料 好健康 味道都好容易接受(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)堂食可以聽住引擎聲去食嘢 好似去咗外太空!🤣〰️漢堡類〰️(+$28有小食&飲品)👉🏻生菜包牛肉法式軟芝士漢堡 ($98)大量生菜取代傳統漢堡原有嘅麵包 包住嘅牛肉味道香濃 法式軟芝士外皮有稍微炙燒過至焦香 裏面軟身 生菜同番茄大大降低芝士嘅膩度😝.👉🏻大啡菇素漢堡 ($88)小店採用自家製無麵粉生酮包 比起傳統漢堡包脆身同濕潤 我同朋友一致都覺得好好食😋中間夾住大啡菇🍄生菜🥬番茄🍅同黃椒 大啡菇juicy 黃椒都好爽口 係素食之選✨.〰️小食類〰️👉🏻天貝薯條 ($38)天貝成份有黃豆嘅營養 擁有優質植物蛋白同少量澱粉質 係人體每日健康所需💪🏻大量亞麻籽粒粒佈滿外層 配搭甜味較出嘅生酮茄汁醬 口感幾豐富同特别😚.👉🏻炸牛腩配合桃及意大利黑醋 ($48)牛腩微微炸過幾香脆 肉質軟腍 份量比想像中多 菠菜帶少量草
/////
〰️漢堡類〰️(+$28有小食&飲品)
👉🏻大啡菇素漢堡 ($88)
〰️小食類〰️
👉🏻天貝薯條 ($38)
👉🏻炸牛腩配合桃及意大利黑醋 ($48)
牛腩微微炸過幾香脆 肉質軟腍 份量比想像中多 菠菜帶少量草青味 配爽口合桃同酸甜黑醋有加分😽
👉🏻日式燒豬腩肉配紫薑 ($52)
豬腩肉只有少量脂肪嘅部份 口感紮實能夠鎖住肉汁 紫薑做配菜酸酸辣辣幾開胃👏🏻
〰️飲品類〰️
💗Peach Oolong ($22)
🍋Lemonade ($22)
低卡路里梳打 透明精美嘅包裝設計睇到飲品加入左少量冰粒 保持清爽冰凍口感🧊香桃比檸檬味出色 整體甜度適中(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
———-
📍the Engine (大角咀) @theengine.hk
大角咀嘉善街18號利奧坊地下G702號舖
#theenginehk #生酮飲食漢堡店 #生酮 #未來 #大角咀 #大角咀美食 #必食 #外賣 #burger #Keto #ketodietplan #ketoburger