2022-05-02
生酮飲食或者低碳減肥既朋友仔一般出街食野或者叫外賣都非常困難,因為好多時外食都有好多落左糖,呢排發現到係大角咀有間the engine專做keto / low carb,定期生酮+低碳循環既我收工就去左買外賣😋如果嚴酮既人都會非常在意脂肪/蛋白質/醣質既含量,呢間舖好細心寫左每一個餐點既含量,可以睇住黎揀❤️The Moon 金文拔芝士漢堡 $118成個芝士漢堡用2塊厚厚的金文畢芝士夾住 配以漢堡扒口感柔軟仲充滿芝士香氣 入面加上洋蔥絲 食落解膩再加上一絲清爽感 份量非常足夠 食完佢超滿足 芝士迷絕對不能錯過煙三文魚牛油果生酮漢堡 $102呢外呢一個生酮漢堡用上生酮麵包去夾住煙三文魚同埋牛油果 再加上爽脆口感既生菜 減左碳水化合物即刻覺得個buger健康咗🤣 天貝薯條天貝本身係印尼美食 由黃豆發酵製作而成 當地會用佢黎煎炒煮炸 天貝高鈣、高蛋白營養好易吸收仲降血脂 呢個superfood竟然被製為「薯條」面頭用上生酮炸粉 食落冇酥炸感覺 而係有d口感微脆質感 天貝食落有微微黃豆香氣 鐘意飲豆漿既都應該會喜歡佢既味道 再加上減肥一定唔食得正常薯條食呢個天貝薯條可以解解口癮Drink 00
The Moon 金文拔芝士漢堡 $118
煙三文魚牛油果生酮漢堡 $102