2024-10-28
肯德基KFC📍天水圍天瑞路77號天澤商場2樓213A號舖轉天氣朝早有時都樓食返暖胃啲嘅嘢,但又唔想食得太寡、太單調?去KFC就滿足到你嘅要求!皆因佢哋推出咗全新「早!肯粥意」系列,首次喺香港市場帶嚟熱辣辣嘅雞粥。身為粥友同KFC fans,當然要搶先一試最新組合! 💰$29D2 香蔥家鄉雞粒粥餐 🥣呢個系列有三款粥餐,分別係香蔥雞絲粥、香蔥粟米粥同香蔥家鄉雞粒粥。既然要推介俾大家,當然要揀款最特別、最估佢唔到嘅配搭啦!平時單點家鄉雞粒已經食到lam lam脷,估唔到加落熱雞湯粥底會出奇哋夾!家鄉雞粒撈咗炸過嘅香蔥,整齊哋放喺粥上面,並無全部浸晒粥,保持到香脆嘅口感同炸雞嘅味道。粥底加入雞湯煲煮,口感綿密得嚟仍食到米嘅顆粒感,唔係無米粥嚟,用匙羹搞多幾下都唔會變得水汪汪,味道有啲似白汁雞皇飯,整體比我預期好!食粥必定要配油炸鬼,雖然KFC嘅油炸鬼無一般粥舖咁長咁大,但對比其他連鎖快餐供應嘅油炸鬼,KFC嘅不論口感定味道都略勝一籌,外皮香脆,內裏軟熟,唔會油淋淋,單食或配粥都同樣滋味。特濃鮮豆漿 🥛 (套餐 +$5升級)以非基因改造黃豆製成嘅特濃鮮豆漿,比一般豆漿嘅營養價值高,豆味香濃,
📍天水圍天瑞路77號天澤商場2樓213A號舖
[價錢 Price] 💰$29
D2 香蔥家鄉雞粒粥餐 🥣
特濃鮮豆漿 🥛 (套餐 +$5升級)
以非基因改造黃豆製成嘅特濃鮮豆漿,比一般豆漿嘅營養價值高,豆味香濃,無半點豆渣,入口順滑,仲有冷熱兩款供應,正呀!
以下9間分店未有供應,想食粥嘅記得check check先:
亞洲國際博覽館、東廣場、山東街、奧海城、又一城、彩雲、赤柱、海富中心同太安樓