2023-01-23 241 views
唔知係咪因為自己喺中環嘅關係,特別會注意呢排有海量嘅餐廳開張,其中一間係隔離嘅中環街市food court入面嘅KIN NOODLES。可能你話點解介紹呢啲呀,講下壽司串燒fine dining西餐咪好,做乜寫food court野。有時喺中環你比$100可能都食到啲好難食嘅嘢,咁如果寫啲同樣價錢你可以食到啲唔錯好食嘢咁唔係幾開心咩。呢間KIN NOODLES最正嘅係基本上好多唔同亞洲國家嘅麵類都會有,台灣牛肉麵、喇沙、韓國辣麵、炒河粉、炒粿條等等,夾咗幾個朋友過嚟試晒佢幾個款,食完係幾好,就寫下啦。大推嘅係檳城潮州炒粿條,鑊氣夠足料,熱度一流,有大大隻蝦仲要有最正嘅豬油渣,講真,food court有呢個水準真係出奇,收呢個價絕對超值。台灣有機牛肉麵真係做得幾好,有絲絲的藥材香,辣度有少少勁,唯獨係佢哋嘅麵條比較諗,唔係個個鐘意,不過個有機牛肉真係好入味同腍身。我自己幾好呢個本地蚵仔台灣麵線,有幾肥大的蚵仔,又要有貢丸,可惜麵線唔較多,如果好似阿宗咁多麵線,應該仲正。泰式辣有機牛炒河都不錯,特別在佢嘅河粉,就係平時我哋食開嘅腸粉一樣,同佢有機牛肉雙劍合璧,絕對你係外面食唔到嘅野。佢同

泰式辣有機牛炒河都不錯,特別在佢嘅河粉,就係平時我哋食開嘅腸粉一樣,同佢有機牛肉雙劍合璧,絕對你係外面食唔到嘅野。佢同粿條,牛肉麵我都好鐘意,要試下。

其他選擇如韓式人參走地雞湯叉燒麵,韓式辣海鮮湯麵,蝦籽花膠撈麵相對無前者幾個吸引,但以中環嘅水準來講不錯,只不過我推介嘅檳城潮州炒粿條同炒河粉真係一定要食。