2017-11-27 125 views
今晚難得週末,逛逛D2 place 扮文青。但晚飯時間,又係度R爆頭諗食咩,經過呢間裝潢幾warm嘅餐廳一於試下。。。。。首先,講下餐廳環境:星期日晚上8點,意外餐廳不算多人(一入去旺時間但少人、有點擔心仲伏)。餐廳墻邊有自助區,for自行添水或者調味。燈光柔和、音樂OK。我叫嘅系『晚市豪華餐-比目魚配番茄沙沙』$218先上南瓜大蝦黑松露湯+ 牛角餐包湯夠濃郁,加上d胡椒粉。好味!牛角包幾軟!。。。!然後,上主菜比目魚配番茄沙沙。比目魚分量比我想象中大份,魚肉鮮甜。但其實我情願魚分量少些,加其他配搭。同埋比目魚同番茄沙沙d不太配。但強調魚系好味嘅。最後飲品:柚子蜜(正常水準)整體環境好,上菜時間快,食物配搭可以更好。值得一試。

我叫嘅系『晚市豪華餐-比目魚配番茄沙沙』$218
先上南瓜大蝦黑松露湯+ 牛角餐包
湯夠濃郁,加上d胡椒粉。好味!牛角包幾軟!。。。!

最後飲品:柚子蜜(正常水準)

整體環境好,上菜時間快,食物配搭可以更好。值得一試。
比目魚番茄沙沙
南瓜大蝦黑松露湯
2017-11-26
$200 (Dinner)
南瓜大蝦黑松露湯