(Non-member)
2010-05-08 15 views
  1976就開店,理論上應該好識做生意至係,不過呢... 我強烈建議唔夠四個人真係唔好去呢度食野,因為即使你老早訂左枱,兩三個人都係要同其他人搭枱,反而四至六個人就可以有大堂窗口位,大家都係訂枱都有唔同待遇。聽講午市無四個人以上係無得訂枱o既,晚市兩個人都要睇情況先訂到,老實講,如果住得近近地真係無所謂,大老遠過去食就無謂喇,唔值。  必須一提o既係,黎呢度真係要好錫爐燒,事關鐵板只能換一次,再換就要加錢。每個客都會有杯茶上,refill 算快,但係人頭價唔包任飲,另叫就每jar 計錢。任食時間只有個半鐘。  基本上呢度食物質素幾高(調味有問題,時淡時鹹,不過唔覺有味精,可能因為我無飲湯),肉食主要係牛同豬,因為可以揀o既動物身體部份比較多,如果單單講肉食種類,大概係豬、牛、羊、鴨同雞,海觧方面有螺肉、魚柳、青口、蝦(仲識郁好新鮮)、鯖魚、秋刀魚、多春魚、魷魚同墨魚仔。比較推薦係金菇牛肉卷,佢裡面包埋蔥,幾好食。其他肉食並無發現變質情況,但落味都幾重,野食燒完可能要過水。  其他目測到o既食物:泡菜多款、涼粉、豬腳薑(韓燒喎?!!!!)、人蔘雞湯、啫喱、香菇(應該係生,可燒)、薯仔沙

其他目測到o既食物:泡菜多款、涼粉、豬腳薑(韓燒喎?!!!!)、人蔘雞湯、啫喱、香菇(應該係生,可燒)、薯仔沙律、南瓜西米糖水、餐湯(雞粉色唔知咩湯)、炸餃子、卷物。

至於呢度o既服務,個人認為除左安排座位有問題之外,收碟、通風同侍應態度都好好。據我目測觀察,四人以上o既餐枱坐得都幾鬆,但係搭枱就非常逼,無心理準備o既兩三人約會絕對唔適合呢度。

另外回應樓下有人話間舖離地鐵站好遠o既問題,我想講無論由炮台山站定係北角站過去,十五分鐘係必到,google 提供時間亦不多於十分鐘,遠唔遠就請大家自己判斷,我唔多講喇。

總括而言,韓燒任食有呢種食物質素真係少有,話佢味重,比佢重o既店家多的是。但係連埋加一要$141一位食個半鐘係咪值呢?我覺得唔值囉,尤其係我老遠跨區搭船過去,加埋車費非常貴,更加唔好講呢度靠訂枱黎做生意,客人要非常準時拎枱同交枱,根本食唔到D乜野(開大個火可以燒好多野,但會出現好多鑊撈,而鐵板又只能換一次,變相要慢慢燒)。
2010-05-07
$141 (Dinner)