2024-09-25
呢日同朋友👧🏻一齊喺中環嚟咗呢間餐廳🍴食午餐,因為朋友👧🏻見到門口有 Kuromi 做主題嘅餐牌🤣朋友👧🏻 話 Kuromi 係 2005 年推出嘅 Sanrio 角色,嚟自 My Melody 宇宙,身為自稱《My Melody》競爭對手嘅 Kuromi,係日本動畫影集《Onegai My Melody》中嘅主角之一 🤣$52「KUROMI 紫薯咖啡 KUROMI PURPLE SWEET POTATO COFFEE」:滑滑哋有紫薯味又有咖啡香味,基本上唔甜,啱我口味🤣,仲整咗個 KUROMI 畫像喺咖啡上邊 🤣$72「KUROMI 無花果藍莓沙冰 KUROMI FIG & BLUEBERRY SMOOTHIES」:紫紅色,大大杯,凍冰冰,幾甜,有 KUROMI 裝飾,幾得意🤣$142「與BAKU共享全日早餐 BAKU HAPPY SHARE ALL DAY BREAKFAST」:有煙肉、茄子、太陽蛋、香腸、車厘茄、茄子 等,又係擺得靚靚嘅🤣$128「KUROMI邀你共享精緻意大利飯 KUROMI SPECIAL RISOTTO」:咁意大利飯上邊當然係加咗 KUROMI 頭像,係用紙
$128「KUROMI邀你共享精緻意大利飯 KUROMI SPECIAL RISOTTO」:咁意大利飯上邊當然係加咗 KUROMI 頭像,係用紙印出嚟嘅🤣;意大利飯紫色,形狀就係 KUROMI,意大利飯非常軟腍腍,口味相當大眾化🤣
$175「KUROMI藍莓希臘乳酪梳乎厘 KUROMI BLUEBERRY SOUFFLE」:繼續係 KUROMI 🤣,梳乎厘 好輕身,配埋 藍莓希臘乳酪、紫薯雪糕、忌廉,全部一齊食幾好味🤣
非常適合香港女仔打卡嘅一餐🤣