2015-03-13 5077 views
前陣子見到一位朋友Post一張帶女朋友黎這間法國餐廳慶祝生日既相, 眼見餐廳環境好似好有氣氛同D食物都幾吸引, 我就約左一位朋友去試, 竟然有意想不到既驚喜!這晚我地試左個set dinner, 係廚師特別推介!一個set dinner有3個course, 每樣有兩個選擇.上starter前亦有另外提供幾樣開胃小食, 細細件一口就可品嚐, 岩晒女士們呢個小食帶有咖哩味, 幾特別!呢度既包都係新鮮出爐, 但為左留肚食main course, 我通常都係食少少呢發覺呢間餐廳唯一既好處係夠靜, 燈光暗暗地其實幾浪漫, 好適合情侶黎上菜尚算快, Starter我揀左Lobster consommé, 呢個龍蝦湯同出面既好唔同, 味道帶少少甘, 有中西合壁既感覺, 廚師話係龍蝦精華, 味道好不同, 可以一試!飲完湯, 好快上main course, 今次我試左Pike perch fillet, 本人比較喜歡食魚呢個course 我覺得好值得食, 因為一般法國菜既portion 都好細,但食完呢個我已經好飽, 而且魚肉好鮮甜最驚喜既係伴菜當中有一樣我未食過既, 亦係穀類既一種, 叫quinoa,
這晚我地試左個set dinner, 係廚師特別推介!
呢個小食帶有咖哩味, 幾特別!
但食完呢個我已經好飽, 而且魚肉好鮮甜
最驚喜既係伴菜當中有一樣我未食過既, 亦係穀類既一種, 叫quinoa, 好有咬口好香, 忍唔住食晒了
2015-02-03