2023-10-04
Lab eat呢間餐廳嘅環境氣氛相當一流,浪漫嘅燭光晚餐非常有氣氛,好有氣派,而且服務周到,每一樣菜式都有專人講解,於是我哋都叫左一個二人套餐,首先佢已經預備咗兩杯白酒同埋兩杯wellcome drink 去品嚐,呢一款嘅白酒好啱去食個生蠔,生蠔嘅味道相當鮮甜,好大隻,非常新鮮,口感一流。然後到第二樣菜式,就係熱熔芝士沙律,睇個名以為冇乜特別,原來係有一個侍應拎住一大舊芝士係你面前笑容跟住你會見到啲芝士慢慢樓落去沙律菜裏面,嗰種感覺好澎湃,仲要係好多芝士流落嚟,我個人認為一定要食呢一道菜色,因為佢嘅芝士個種香濃味道平時好難食到,係非常濃烈的芝士味,一試難忘個種,呢道菜看似平平無奇但係識落萬分驚喜。然後就到蘑菇芝士意大利飯,原來內有乾坤喺鋪滿蘑菇底下埋咗好大芝士,芝士嘅味道都好適中唔會太濃,恰到好處,而味道從不感到失望,識每一道菜嘅時候你總係會期待下一道菜嘅味道如何。嚟到主菜就係一道叫做黃酒烤雞,係呢間餐廳特別加嘅菜式,以為佢嘅味道會好中式原來都係好有西式嘅感覺,首先佢拎過嚟嘅時候已經聞到好香嘅雞味,最令人驚喜嘅係佢會原則上俾你去影咗相先然之後會再幫你切成一小塊而且都會幫你去埋骨,呢種服
嚟到主菜就係一道叫做黃酒烤雞,係呢間餐廳特別加嘅菜式,以為佢嘅味道會好中式原來都係好有西式嘅感覺,首先佢拎過嚟嘅時候已經聞到好香嘅雞味,最令人驚喜嘅係佢會原則上俾你去影咗相先然之後會再幫你切成一小塊而且都會幫你去埋骨,呢種服務唔係度度都有,雞嘅鮮嫩程度相當滑流,肉汁豐富,而且佢又幫我哋玩上一隻白酒係攞嚟配襯呢個主菜相當不錯。
最後就當然輪到甜品啦,當佢捧着一個朱古力大波嘅時候我哋都感到非常驚訝,因為相當之大安門中好擔心會食唔晒,原來內有乾坤,佢倒上一啲熱嘅白蘭地酒來溶掉朱古力球嘅頂部,原來裏面埋藏左一個朱古力蛋糕同埋雪糕,食嘅時候半有少少酒味嘅朱古力蛋糕再配雪糕相當滿足,而且又感到非常窩心同温暖,呢間餐廳嘅每一道菜真係非常有驚喜,質素非常高級,一定必定要去嘅餐廳。