2019-01-19
呢度有著民間美食,呢一間小店有菁極長久嘅歷史,依然屹立不倒 有一堆街坊街里幫襯。呢度有腸粉燒賣魚蛋炒飯炒麵粥品熱奶茶與咖啡熱檸蜜 可樂雪碧芬達,根本上可以講係應有盡有,款式多而不失霸氣。今次我就選擇咗一個車仔麵食,叫嘅餸就當然要多啲啦,因為我好肚餓。我選擇咗好好味嘅五香肉丁,黐孖筋嘅牛孖筋,肉質彈牙嘅貢丸,長長幼幼嘅通菜,兼且要河粉加腩汁。佢同一般嘅車仔麵唔同,腩汁特別濃味,河粉特別滑,加埋唔同嘅餸撈埋一齊,完完全全係食緊九大鬼咁款,每一款都好啱我口味,每一款都好鬼好食。雖然環境望落去有少少擠迫,但係呢一種就係民間嘅風味,喺出面感受唔到嘅!呢一種嘅民間小店一定要多啲去幫襯,支持下,因為呢啲就係我哋嘅歷史回憶,同埋因為佢好好食呀!!!!!!!