2023-09-24 2074 views
覺得呢間係食tea/late lunch嘅好選擇之一😋😚佢地最新推出:驚喜下午茶套餐‼️只需HK$129/2位😳包埋茶、介、加一㗎喇,最重要就係品嘗到涼菜、中式菜式、糖水等(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)💛精選點心💛✨招牌小籠包:都有唔少份量肉餡🐷亦有小籠包應有嘅特質-有濃縮版嘅肉汁🌟✨蜜汁叉燒包:好香蜜汁蠔油味😍😍值得一讚嘅係佢啲幾舊叉燒一啲都唔細舊,好分明😳唔會好似普通茶樓咁汁多過叉燒✨上海三娘春卷/紅油抄手:我地揀咗春卷👈🏻外皮鬆脆,內餡可口,餡內有菇、菜、蘿蔔等等😛有少少類似蘿蔔糕嗰種香,食落有少少黏黏哋✨咖喱三寶/珍珠糯米燒賣:我地揀咗咖哩三寶👈🏻有咩三寶呢?有: 三粒魚蛋、兩塊魚肚、兩舊蘿蔔💛幾surprise喎!有魚蛋🙈🙈魚蛋口感厚實 唔會一咬即散;魚皮本身有佢嗰種腥味,不過可能濃郁嘅咖哩味遮曬佢嘅腥味,唔食魚皮嘅我都覺得幾唔錯;咖喱同蘿蔔之間嘅味都好平均,唔會搶大家陣味🤩💛涼菜三選一💛~涼拌青瓜/陳醋貓耳/四喜烤麩:我地揀咗貓耳👈🏻基於唔知咩叫貓耳,出於好奇就想試下😂原來係雲耳😳😳幾清爽 幾爽口😋佢有加醋同陳皮 勁開胃…不停喺度食🤣💛小菜三選一💛~醬香回鍋肉/紅燒家常豆腐/亁煸四季豆我地揀

💛精選點心💛
✨招牌小籠包:
都有唔少份量肉餡🐷亦有小籠包應有嘅特質-有濃縮版嘅肉汁🌟

✨蜜汁叉燒包:

✨上海三娘春卷/紅油抄手:

✨咖喱三寶/珍珠糯米燒賣:

💛涼菜三選一💛~涼拌青瓜/陳醋貓耳/四喜烤麩:

💛小菜三選一💛~醬香回鍋肉/紅燒家常豆腐/亁煸四季豆
我地揀咗紅燒豆腐👈🏻有豆腐、豆卜、三色椒,食落好似齋舖嗰啲紅燒豆腐咁,而豆卜好索汁

💛主食三選一💛~上湯陽春麵/蔥香拌麵/香菇醬鴨肉炒飯
我地揀咗香菇醬鴨肉炒飯👈🏻都幾不錯嘅選擇嚟!外表上好多鴨肉 好多蔥粒同蛋😍係好香,炒得好有獲氣,口感幾好,加上香菇醬嘅調味,又更加香😋😋

💛甜品: 薄荷綠豆沙💛
味道清香,甜度適中,有淡淡薄荷香,食落幾清新
2023-06-04
$64 (Tea)