早前IG story小投票 發現原來大家都未知道依間餐廳既存在 所以小編W快馬加鞭分享俾大家!!!餐廳分別有室內同室外位置 配上以木為主既裝修同吊扇 外國風情💯當日我同朋友坐係户外位 又有微風 真係好舒服啊~雖然冇乜景色可言 但尖東一帶都比較靜 所以同朋友嚟個girl date 真係好relax☺️如果之後天氣更熱 坐室內位都好舒服的🤍🍞Brioche French Toast $88有小編W最愛 開心果碎係面🤤Suppose可以點maple syrup食 但我同朋友都覺得toast有香濃蛋香 原汁原味食都好味 就不知不覺食哂都冇點過個syrup…🤣🧇Belgian Waffle $65Waffle烘得好香脆 口感都好鬆化👍🏾☕Hazelnut Latte (Small) $45用一個好似碗既杯飲 幾得意🤣榛子味好濃 而且飲落口都飲到榛子小顆粒 有驚喜😍😍☕Flat White (Small) $39朋友叫咗杯Flat White~👵🏽朋友: 「Hmm 都不錯 沖得都好滑 而且個豆好夾我 😆😆😆」(小編W飲咗啖都覺得幾滑架~)Le Pain Quotidien (尖沙咀)尖沙咀麼地道66

當日我同朋友坐係户外位 又有微風 真係好舒服啊~
如果之後天氣更熱 坐室內位都好舒服的🤍

☕Hazelnut Latte (Small) $45
用一個好似碗既杯飲 幾得意🤣
榛子味好濃 而且飲落口都飲到榛子小顆粒 有驚喜😍😍

☕Flat White (Small) $39
朋友叫咗杯Flat White~
(小編W飲咗啖都覺得幾滑架~)

[指數以🤍🤍🤍🤍🤍為最高]
味道指數:🤍🤍🤍🤍
環境指數:🤍🤍🤍🤍🤍
服務質素:🤍🤍🤍
食回頭草指數:🤍🤍🤍🤍🤍 (下次想去飲熱朱古力同食曲奇😋)

💡飲食情報💡
餐廳係pet friendly 所以可以帶埋你哋既寶貝嚟坐outdoor位置 一齊慢慢嘆下☺️
如果想嚟打卡既朋友 坐唔到outdoor位唔洗唔開心 因為室內都好chill好好影啊~
快快揾日嚟個little getaway🫶🏼

Le Pain Quotidien (尖沙咀)
尖沙咀麼地道66號尖沙咀中心地下G38號舖

如果想睇多D介紹,快D 去IG Follow
👉🏻 @hermanas.foodie