2018-07-09
朋友生日左成一個月都無時間同佢慶祝,真係有啲慚愧。所以特登約左一個月後嘅同一日跟佢補祝,預先訂左位再俾個驚喜佢。我們一行四人相約在金雞廣場門口,然後一同上去...一出電梯就已經見到「To-Gather Café」啦門面就已經話比你知呢間係一間提供好多野玩既Cafe啦!入面環境一眼望晒,簡潔為主,一邊係拎遊戲玩既遊戲閣,另外的就係座位,最入面就係開放式廚房。座位對我地四個黎講非常寬敞,夠位擺放食物亦夠位兼顧玩遊戲,一度玩一度食,正!仲有電視播緊世界盃既回顧!好似好Relax呢!其實我都係上網做左research,知道呢度有Party Set先預約呢度既!三人以上就可以點呢個Set,而Party set有兩種分別係$128/位 或 $158/位!除了Party set 套餐外, 都可以選擇一人一個套餐架!但Party Set就不用想不用煩又夠飽呢!$128/位嘅Party set$158/位嘅Party set食物份量會因人數而調整既,我地就揀左$158/位嘅Party set!包括有以下食物👉🏻沙律:2揀1👉🏻小食:1個拼盤3個小食👉🏻主菜:5揀2👉🏻甜品👉🏻飲品:任飲率先到既係🌟飲品:
我們一行四人相約在金雞廣場門口,然後一同上去...
一出電梯就已經見到「To-Gather Café」啦
門面就已經話比你知呢間係一間提供好多野玩既Cafe啦!
$128/位嘅Party set
👉🏻主菜:5揀2
👉🏻甜品
👉🏻飲品:任飲
率先到既係🌟飲品:
免費無限量添飲,飲到幾多就叫幾多不好浪費喔!
-熱荔枝紅茶
香氣紅艷濃郁帶荔枝香的甜味,呢個我地個個都話好飲呢!
-凍菠蘿乳酸
乳酸微酸口味,配上啖啖濃郁菠蘿果味,適合飲杯醒神一下,好開胃!
另外可以選擇,巨峰提子乳酸、柑桔檸檬同蜂蜜綠茶
🌟沙律:
田園沙律或凱撒沙律:我們選了田園沙律配日式芝麻醬
入面有車厘茄、粟米粒、沙律菜、青瓜,味道濃加上日式芝麻醬的香味,搭配沙律及蔬菜格外開胃清新。
🌟小食:
拼盤上,內有四款炸物:粟米墨魚餅、吉列珍寶蝦、惹味咖喱角及蒜香雞翼!種類豐富!
鮮炸起熱辣辣...
-粟米墨魚餅...口感彈牙而且香口惹味,又充滿墨魚的甜味,最快清晒係呢款!
-吉列珍寶蝦...蝦味不算濃郁,但炸粉薄,食落都啖啖肉,點左沙律醬會好食點
-惹味咖喱角...帶一點少辣味道,裡面有我喜歡的咖喱薯蓉,很惹味,不過稍嫌油膩!
-蒜香雞翼...完全去除雪味,上枱時炸蒜灑上面,脆卜卜,好香好好食!的確是聊聊天的最佳小吃伴侶之一!
另外三款小食係泰式燒豬頸肉拼蜜汁雞肉串、無得輸芝士薯條及芝士汁焗蔬菜!
-泰式燒豬頸肉拼蜜汁雞肉串
豬頸肉整體厚薄剛剛好,爽口帶油香,口感juicy,皮層燒得少少脆口,乾身、惹味就是這道菜的精髓!泰式醬汁,酸酸辣辣岩晒點豬頸肉!
蜜汁雞肉串既蜜汁可以使雞肉的口感變得更加鲜美多汁,但係唔夠熱,送到過黎既時候只得微暖。
-無得輸芝士薯條
忌廉汁+芝士配薯條,忌廉芝士汁味道濃郁之餘令人無法抗拒,份量好多,食極都重有,但真係好好食!
因為夠熱又係粗身有紋薯條!吸引呀!
-芝士汁焗蔬菜
內有西蘭花做主角其次係蘑菇、粟米、甘筍等等...
白汁芝士焗時蔬是用了西式烹調之中常用的白汁!焗好之後,味道還真的不錯 !
令西蘭花魅力無法擋喔!
🌟主菜:
-黑松露海鮮意大利飯
呢個飯認真香噴噴架,一望就見到所有海鮮鋪左係飯既面層,有蜆、青口 、魷魚、海蝦!每樣份量都唔少!
而且黑松露味道出眾,每一口飯食落都好濃郁好入味!!
估唔到喺樓上caғe都食到一個咁高質嘅黑松露海鮮意大利飯。
-抗氧黑蒜忌廉雜菌意粉
黑蒜有抗氧化、增強抵抗力之效,所以呢個意粉也披上抗氧黑蒜的稱號!
加上有獨特香氣的雜菌一起煮,炒至金黃再收乾水份加入忌廉汁去煮,其實都幾好味!
雖然沒有黑松露海鮮意大利飯咁鮮香但都係精心誠意既一樣主食!
意粉軟硬適中!唔錯啦!
🌟甜品:
-維記黑芝麻雪米糍
不用我多說,大家也知道是什麼味吧!幸好黑芝麻我也是挺喜歡的呢!
總括感受:
【環境】:開揚舒適,大枱配U型黑皮梳化,私隱度高,玩得同食得盡慶!如果再佈置得多點那拍照上會更加有特色!
【服務】:店員非常親切,已經很忙但都面帶笑容
【食物】:食物水準比想像中高,望落靚,食落又有驚喜!
好多款Board Games供應,搵番以前中學時候既回憶,偶然聚一聚,閒聊一下又未嘗不可喔!