2020-05-28
#pigfoodiexhk_cafe#pigfoodiexhk_包包==========📍Sourdough最出名但食唔到sourdough -- Levain Bakery🍞話說想試levain嘅sourdough好耐,上星期就同@hungrypiggiess去試下🙈當日我地11:00去到,點知落單嘅時候店員話無晒sourdough….🌚🌚🌚我地兩個都失望到一個點😕最後就轉咗食ciabatta🙁--------------⭐Camembert,ham,apple,raspberry jam ciabatta($88)份量大份,兩個人share會較好🙈材料亦好豐富,有金文拔芝士,火腿,同埋蘋果片,而包體就搽咗紅莓醬🙈各種材料配搭得好好,食落鹹甜交錯,蘋果片比人好清新嘅感覺👍ciabatta脆身,但口感略硬,扣咗少少分,但整體都還好--------------⭐香蕉朱古力榛子丹麥酥($26)呢個幾有驚喜,丹麥酥烘過,食落帶微脆,但稍為欠缺酥香🙈內餡嘅朱古力微融,混合埋香蕉蓉好夾👍食食下仲發現榛子粒,增添咗口感💕--------------唔知道係咪因為我地比較早去嘅關係,sourdoug
#pigfoodiexhk_cafe
#pigfoodiexhk_包包
==========
--------------
⭐香蕉朱古力榛子丹麥酥($26)
--------------
唔知道係咪因為我地比較早去嘅關係,sourdough未準備好😕當我哋就嚟食完嘅時候就發現隔離嘅工房拎咗啲sourdough過黎😭😭雖然今次食唔到sourdough,但今次食嗰兩款食物質素都ok,遲啲有時間可能都會再過嚟試下sourdough🙈
賣相:8.1/10
味道:7.8/10
性價比:7.6/10
回頭率:6.7/10
---------------
店舖資料
名稱:Levain Bakery
地址:中環鴨巴甸街35號PMQ元創方B座Hollywood一樓H105號鋪
前往方法:上環站A2出口