家人生日,今年喺眾多蛋糕中選中LIFETASTIC嘅招牌草莓西瓜蛋糕!首先一開盒時已經聞到一陣花果香氣,蛋糕上面鋪咗一層晶瑩透亮嘅洛神花果凍,果凍包裹住士多啤梨果肉🍓開心果碎同埋玫瑰花嘅點綴令整個蛋糕變得嬌俏,而杏仁顆粒磨成粉做成嘅蛋糕帶住獨特嘅堅果香氣,夾層更當中有一塊厚實又多汁鮮甜嘅西瓜🍉配埋玫瑰味忌廉好夾!玫瑰味忌廉絲滑細膩,食完回味口腔留有玫瑰花返嘅餘香,單食忌廉可能會有啲厚重,但同西瓜搭配埋一齊就變得清爽🫡草莓西瓜蛋糕整體甜度適中,比我想象中更加清爽~蛋糕唔只靚仲好好食,係一個老少咸宜嘅蛋糕,亦都好適合長輩,無論節日慶生定當作下午茶都好適合~另外招牌草莓西瓜蛋糕有分幾個唔同size,可以根據翻需要而選購,而且包裝盒都好有氣派,送比人嘅話一定會感受到當中嘅誠意,難怪LIFETASTIC喺身邊朋友中口皆碑啦✨

TakeAway