2017-10-17
諗住去旺角一帶食西餐,行行吓去咗太子睇金魚,發現有一間地舖叫小田田主題餐廳英文係little farm,係時候食晚餐,之後就入咗去食啦。估唔到呢度係fusion菜,有韓式又有西式。見到有個韓牛餐幾吸引,就嗌左黎試。韓牛漢堡鐵板蛋包飯$118旁邊有一些酸酸辣辣的泡菜、粟米粒和芝士粒。可以隨意加入鐵板中,但是其實原本的飯已經有粟米粒和芝士粒,面頭有塊蛋包住。韓牛漢堡非常之大份,厚肉得很 ,肉質十分多水份。出奇地,牛味都幾重。我將蛋包飯撈埋一齊食,口感唔錯,蛋夠晒滑,唔會overcook, 撈在一起的飯味道偏濃,特別是芝士味唷。仲share左個夏威夷海鹽烤美國天然安格斯肉眼$268 不得不提這個安格斯肉眼,雖然價錢唔平但係勝在質素高,這個年代也是吃的質素吧,不惜荷包XD。肥瘦十分平均,脂肪亦都好重牛味,瘦嘅地方同埋肥嘅地方一齊食,口感非常之好,仲燒得唔錯,原因係食落去唔韌,完全沒有渣。如果鍾意嘅話可以倒下些醬汁,另有一番風味。旁邊有一些茄子、車厘茄、粟米等等,非常切合餐廳田園嘅主題。呢度嘅飲品都從朝得唔錯,味道不會太甜,又抵飲!推介!香芒奶昔沙冰$28 跟餐半價只係 $14熱棉花糖MOCHA
見到有個韓牛餐幾吸引,就嗌左黎試。 韓牛漢堡鐵板蛋包飯$118旁邊有一些酸酸辣辣的泡菜、粟米粒和芝士粒。
可以隨意加入鐵板中,但是其實原本的飯已經有粟米粒和芝士粒,面頭有塊蛋包住。 韓牛漢堡非常之大份,厚肉得很 ,肉質十分多水份。出奇地,牛味都幾重。我將蛋包飯撈埋一齊食,口感唔錯,蛋夠晒滑,唔會overcook, 撈在一起的飯味道偏濃,特別是芝士味唷。
仲share左個夏威夷海鹽烤美國天然安格斯肉眼$268 不得不提這個安格斯肉眼,雖然價錢唔平但係勝在質素高,這個年代也是吃的質素吧,不惜荷包XD。 肥瘦十分平均,脂肪亦都好重牛味,瘦嘅地方同埋肥嘅地方一齊食,口感非常之好,仲燒得唔錯,原因係食落去唔韌,完全沒有渣。如果鍾意嘅話可以倒下些醬汁,另有一番風味。
旁邊有一些茄子、車厘茄、粟米等等,非常切合餐廳田園嘅主題。
呢度嘅飲品都從朝得唔錯,味道不會太甜,又抵飲!推介!
香芒奶昔沙冰$28 跟餐半價只係 $14熱棉花糖MOCHA$30 跟餐半價都只係$15 女生一定要食甜品,才算是圓滿的一餐。我
同朋友分別點了士多啤梨蛋糕加$10以及芒果蛋糕加$10 價錢來講,抵食到爛。急不及待食的我們試食了一口,果香十分重,而海綿蛋糕嘅位置非常之軟熟,好鍾意佢個口感啊!仲有新鮮嘅芒果同埋士多啤梨果肉,用料十足。