2019-11-23
喺觀塘商業中心一帶見完客,附近好多餐廳。今次去嘅呢間吧就係位於一個類似food court之中。呢個area有好多嘅食物,包括burger ,中式餐廳,同埋bar。夜晚更加會有live music!當日有一個男結他手,整晚都唱緊唔同嘅廣東歌同英文歌,氣氛唔錯!餐牌上面嘅選擇都幾多,我哋叫咗一杯long Island iced tea,一杯nothing,另外嗌咗一個爆谷。爆谷係由爆谷機新鮮爆出嚟,相當之新鮮同埋香甜!環境令人坐得舒適,桌上更加有一盞燈點綴,感覺幾浪漫。 仲有projector可以睇波,可以約埋男朋友或女朋友一齊,又可以同波友一齊嚟睇波。 long island iced tea感覺好多酒精,絕對無慳。飲到一半已經feel到少少醉。我嘅酒量都唔錯,但係依杯嘢嘅酒精濃度都相對地比香港其他bar多,酒精味濃。Nothing都係一樣,雖然係一杯較為入門級嘅甜cocktail,但係都感覺到酒精濃度頗高, bartender絕對冇孤寒!