2023-05-04
👧🏻😋👅🍽✨Live music chill dinner -星怡🇭🇰 黃大仙睦鄰街8號現崇山商場地下G1-G2號舖 🇭🇰-🌟 我記得早幾年去現崇山商場有好多食肆, 而家都執左好多, 係星怡仲屹立不倒🌟 全靠佢好chill既戶外位置同海洋主題裝修既室內位置, 7pm仲有live music準時開場-🍲馬來鮮蝦炒貴刁 $98💯炒貴刁係香港都算好常見, 呢碟特別之處就係落左D脆豬皮一齊炒更加香口惹味💯同埋佢個辣椒醬都有海鮮味好鹹香; 當然唔少得鮮蝦, 真係連尾成隻勁新鮮-🦐 新加坡麥片蝦 $180✨擺盤用左半圓形, 四大隻鮮蝦被蒜辣炒香左既麥片蓋住, 麥片食落甜甜地✨鮮蝦開邊有更多面積可以沾麥皮食, 蝦肉質地爽口彈牙-🥖 海鮮釀油條 $88💯脆炸油條入面係滿滿蝦膠, 彈牙蝦膠包係鬆脆油條入面, 咬落有外脆入軟感覺💯加左沙律菜令個炸物冇咁油膩-
Live music chill dinner
星怡
🇭🇰 黃大仙睦鄰街8號現崇山商場地下G1-G2號舖 🇭🇰
🍲
馬來鮮蝦炒貴刁 $98
🦐
新加坡麥片蝦 $180
✨鮮蝦開邊有更多面積可以沾麥皮食, 蝦肉質地爽口彈牙
🥖
海鮮釀油條 $88