2015-10-28 1512 views
自從 BackStage close 左之後, 都未搵到落腳點~ 香港區就好似比較多Live band / Music Gigs/ Free Jam, 例如有 The Wanch, Orange Peel, Carnegie's 同 Insider, 依幾間都幾正! 本身係旺角番工, 去過太子酒吧街 都搵唔到依類的Bar, 估唔到九龍城會有~ 已經黎左幾次啦我, 今次就同大家分享下~Music Gigs 現場音樂人好Free Flow 咁Jam歌 好好玩 佢有邀請客人一齊唱 唔怕既可以試下 歡迎點歌有一次仲見有個男仔上場自彈自唱比女朋友聽今次同女朋友約埋另一Pair情侶, 諗住黎Happy Hour 睇完Show聽玩歌先再去食 清真牛肉館食飯~ 不過基於放工實肚餓的關係, 我地隱唔到口叫左幾款小食食~炸雞炸得都好脆, 雞肉唔會過老~ 啖啖有肉食, 啤酒炸雞! 正~洋蔥圈其實係我至愛, 好香洋蔥味, 雖然有女朋友唔食洋蔥, 但係我都照叫~ 雞肉串熱辣辣燒出黎, 味道OK, 但依個份量比較細~我同個Friend 飲Kirin Frozen Beer, 飲西柚味 同 Hoegaarden~女
Music Gigs 現場
有一次仲見有個男仔上場自彈自唱比女朋友聽
炸雞

洋蔥圈
雞肉串
熱辣辣燒出黎, 味道OK, 但依個份量比較細~
女仔就飲Cocktail~ 依到D Cocktail 做得幾特別!
女朋友飲 Naughty Charlie
我地估佢個名係黎至 Charlie and the Chocolate Factory, 因為我地見佢仲有杯叫Chocolate Factory 係冇酒精既~ 有棉花糖同雪糕, 好正好味!
另一位就飲Mojito

Other Info. : 現場氣氛幾正~
2015-10-13
  • 洋蔥圈