2019-08-10
週末最啱同朋友去搵個酒吧飲下野鬆一鬆。一早聽過鵝頸橋附近有呢間有feel既酒吧餐廳,夜晚9點仲有live show。我地7點幾就黎霸定個靚位,享受今晚既晚餐,睇埋live show先走。今日係星期六,到8點開始已經全場full house,超有氣氛。食物呢度都幾多元化,有德國、英國、泰國等。我地叫左個泰國既代表:加勒比烤原條燒魚($208)。係條泰式既木綿魚,配泰式既醬。個皮燒得勁脆,黎到已經飄來陣陣燒烤香,勁吸引。有德國既代表:鵝肝牛肉迷你漢堡($118),漢堡係竹炭包,入面有厚厚既牛肉漢堡扒,有芝士同埋一小塊鵝肝,食落係爆汁既juicy!仲有英國既代表:焗酥皮雞肉芝士卷($108),有蘑菇、芝士、雞肉,熱辣辣,酥皮夠脆,個餡料超豐富,而且調味無過鹹。跟個泰式酸辣醬,但我同朋友都覺得唔點已經超夠味。個魚跟餐湯,係洋蔥湯。幾甜,而且洋蔥係原條而唔係切碎。配既脆既餐包。餐可以加$28要埋是日甜品,今晚係香芒檸檬慕斯,跟青蘋果、士多啤梨、橙做伴碟。我叫左杯Long Island($98),朋友叫左杯mocktail叫Flower Fizz($88),打卡一流啊。今晚既live show,係
今晚既live show,係兩位菲律賓歌手,仲有三位樂手,有中文歌有英文歌,夠曬配合大眾口味,唱功真係非常好,聲線響亮,而且好識搞氣氛。
呢度環境超chill,唔會好嘈,更唔會有人食煙影響心情,live show音樂主要係柔和節奏為主唔會好嘈。
今晚更有人生日,台上歌手更大唱生日歌,餐廳侍應即刻捧住有煙花既生日蛋糕黎祝賀生日既客人,超正!如果我自己生日,有人咁樣同我慶祝就好喇!