2020-02-06
前排朋友要去中環做嘢,所以就決定約喺中環食晚飯,之前見到網上有人推介過呢間係蘭桂坊附近既蠔吧,今次去開附近決定黎食下嘢吹下水🥰餐廳環境好舒服,坐位都幾闊落💜_呢間餐廳主打係生蠔🦪仲要係即叫即開,好新鮮😆我哋就叫咗兩款黎試,9點前叫仲有7折好抵食架😎.🦪American Pearl $55黎自美國🇺🇸,生蠔食落帶有淡淡的海水味,口感creamy 自己幾鍾意呢隻😍.🦪Lambert $65同樣好新鮮,海水味較重_🍝Linguine with Porcini Mushroom $168扁意粉食落好有口感😋滿滿的蘑菇食落好滿足_🥩Grilled Angus Ribeye(300g) $328呢塊牛扒又大塊又好食👍🏻我哋叫咗5成熟,牛扒肉質有口感亦有牛肉味,入口亦有肉汁,鍾意點醬嘅朋友仔亦都可以點芥茉醬,口感更豐富😄_飲品方面除咗啤酒🍻、白酒之外,呢度亦都有各款特色Cocktail 同Mocktail 可以選擇🍹Tropical Passion $88用上熱情果及酸橙🍊,飲落去酸酸甜甜,唔係太飲酒嘅朋友仔應該會幾鍾意☺️
🦪American Pearl $55
🦪Lambert $65
同樣好新鮮,海水味較重
扁意粉食落好有口感😋滿滿的蘑菇食落好滿足
🍹Tropical Passion $88