2016-09-18
星期六放假, 約幾個姊妹去high tea shopping是常識吧?今日去左油麻地呢間拉菲特新開既Café, 之前朋友結婚係度搞party, 個時黎呢度都覺得環境幾靚, 幾fancy!今次呢間以紫色為主既Café佈置都唔錯, 簡單得黎都幾有格調, 於是坐低就order左2個afternoon tea set慢慢同姊妹品嚐!同平時食開既afternoon tea set一樣都有3層, 呢set既底層係咸點, 中底係甜品類, 而頂層就係小甜點餅乾類一食我就食左頂層既心形Macaron先! OK喎, 唔太甜, 而且好脆口試埋個英式鬆餅, 有別於平時食覺得好漏既鬆餅, 幾好味! 外脆內鬆~仲有淡淡既雞蛋味, 唔錯唔錯!而其他甜品味道都係正正常常, 我地都係志在享受環境, 姊妹談心架姐!佢可以比我地揀每人一杯野飲, 或者2壺花茶。我地點左薰衣草同玫瑰花茶。茶味夠清香, 配甜品岩晒! 而且我地續添左好多次都依然出味! 讚!我發現呢度好鍾意用心形既佈置, 唔單止食物好多心形, 連座茶的燭台都係心形黎架!