2024-01-11
今日同fd子去食西餐,真係好開心!一上嚟就嚟咗我哋嘅打卡時刻啦!話時話,食材同味道真係一流,我忍唔住要分享下💫先嚟嘅係水牛芝士蕃茄薄餅🍕,大大塊嘅薄餅上面滿佈咗芝士🧀同蕃茄🍅!每一口都好脆好香,芝士嘅濃郁同蕃茄嘅酸甜真係完美配搭!真係令人嘆為觀止!保雲酥豬鞍架伴意式鮮茄蓉係一道集香港同意大利美食精髓於一身嘅佳餚。豬鞍架經過保雲烹調技巧,外皮酥脆至極,喺口中啪啦作響,內裏嘅肉質卻依然保持咗多汁同嫩滑,展現咗一種對食材細緻處理嘅尊重同精湛手藝。隨餐搭配嘅意式鮮茄蓉清新得來帶點酸甜,紅潤茄汁點綴住金黃色嘅豬鞍架,彷彿係藝術品般,非常賞心悅目。鮮茄蓉嘅味道能夠中和豬肉嘅油膩感,又能加強整道菜嘅層次,使得每一口都頗富變化,唔會令人感到單調。聞到當中嘅蕃茄清香,夾雜著保雲豬鞍架嘅香脆,就已經令人食欲大增。總括來講,保雲酥豬鞍架伴意式鮮茄蓉係一道制作精良、味道驚喜嘅美食。喺呈現咗廣東嘅傳統烹飪藝術嘅同時,又巧妙融合咗意大利傳統嘅風味,真正達到東西方美食嘅和諧共融。適合追求創新同傳統融合嘅美食愛好者,無論係節日慶祝定係與親朋好友共聚嘅時光,都係一道滿足味蕾嘅完美選擇。同fd子一齊食西餐,真係好有吹水嘅
同fd子一齊食西餐,真係好有吹水嘅好時機!食物嘅質素真係冇話講!我哋食得好開心,打卡一流!一定要再嚟!📸