2017-06-02 434 views
今日係我既“開心星期四”,因為拎左假,之後個幾日都放假,可以休息下,叉叉電所以今日放工之後就入左荃灣接男朋友收工,順便拍拖食飯見到男朋友之後,佢話今晚帶我去間新餐廳chill下玩下放鬆下啵有得玩??我當然樂意奉陪啦原來佢帶係帶我去一間新開業既bar,佢話聽同事講呢度開張未夠三個月,但服務同食物都唔差,所以就同我黎試下雖然話係新開張,但食物種類都唔少啵!期間店員仲好友善咁同我地推介佢地既set同特色食物-我地首先揀左個pizza set(1款12吋既自選pizza+2杯自選beer)HKd$168+10%,話明要黎chill~飲啖beer先!自選pizza我地揀左西班牙黑毛豬火腿個款新鮮烤起熱辣辣,pizza拉絲之餘仲好足料,食到芝士控既男朋友lamlam脷一問之下,原來佢地既pizza餅底唔係擺貨,係師傅每日自己搓架!!!-我地仲點左"fish and chips"HKd$98+10%呢個都勁有驚喜呀!!!個魚手指唔係用勁hea既魚塊,加上係煎既唔係炸架,所以食多兩舊都唔會膩比起出面只係食到勁多炸粉既fish and chips真係高幾班食左啲野之後我地就出左去玩陣消化下玩完一輪又食得

所以今日放工之後就入左荃灣接男朋友收工,順便拍拖食飯

有得玩??我當然樂意奉陪啦

雖然話係新開張,但食物種類都唔少啵!
期間店員仲好友善咁同我地推介佢地既set同特色食物

話明要黎chill~飲啖beer先!

自選pizza我地揀左西班牙黑毛豬火腿個款

fish&chips

呢個都勁有驚喜呀!!!

食左啲野之後我地就出左去玩陣消化下

玩完一輪又食得落,我地決定點個pasta黎食!
我想食香蒜鮮蝦口味而佢本身係配長通粉,但店員大推佢地既意粉,搞到我心大心細!!
最終店員見我咁苦惱,好好人咁幫我由長通粉轉做意粉

店員的確無介紹錯,個意粉非常彈牙!!
而啲配料都好新鮮,鮮蝦份量不少,開胃爽口

呢度仲有埋卓球枱,玩15mins都係HKd$20,貪玩既我又忍唔住俾錢玩返陣

真係估唔到一間酒吧既食物可以咁高質!!而且店員服務好好,十分友善!
下次要chill又要食好啲既話都多個選擇

2017-06-02
$200 (Dinner)
fish&chips