2019-08-07
今日嚟到紅磡都會海逸食lunch buffet,雖然係平日,但都滿場。-一嚟就食下啲凍海鮮先,長腳蟹非常大隻,蟹肉飽滿,唔會話有死鹹嘅味道,而且供應源源不絕。日本刺身,望落就唔係話好新鮮,所以淨係試咗八爪魚同埋比目魚,八爪魚十分韌,比目魚還可以。美國即開生蠔,算肥美鮮甜。另外呢度都有其他熟食,試咗佢呢個燒牛扒,但係有好大條筋,而且條邊燒到好硬身,完全食唔落口。甜品種類唔算多,但呢個芒果拿破崙就係呢度嘅招牌,而且亦都可以保持到一貫嘅水準,都算好味。梳乎厘就一直用個光波爐keep warm,食落唔覺有咩咁特別。不過呢度好就好在有Häagen-Dazs嘅雪糕食,不過味道選擇唔算多得幾款。總括來講,呢間buffet嘅食物種類唔算太多,亦都冇乜特別驚喜同埋特色,但係而家定位落訂好似有七五折,唔使$300食一餐lunch buffet,以呢個質素來講,我覺得都還可以嘅。
美國即開生蠔,算肥美鮮甜。