2021-08-15
燒烤醬烤西班牙豬肋骨配炸洋蔥圈 ($218)豬肋骨size勁大,肉質夠諗唔柴,但燒烤醬如果多D或者可以另外再上個醬用黎點會夠味D。炸洋蔥圈份量都好多,係豬肋骨下面都仲鋪有洋蔥圈,炸得好脆唔油,而且中間既洋蔥煮得夠諗,最怕食生既洋蔥。炸洋蔥圈可以單叫一份($88),成班FD一齊SHARE用黎送酒一流。四重芝士PIZZA ($98)似係用左水牛、巴馬臣、車打同藍芝士,餅底薄脆,特別係個邊位勁脆,岩哂唔中意食厚底厚邊既人。意式鮮青口 ($138)有得揀用白酒/香辣番茄/周打忌廉,我地叫左白酒,個sauce偏清淡,主要食返青口本身既海鮮味,配菜有洋蔥磨菇露荀等,另外仲有跟2塊蒜蓉包,厚底脆身,搽上好厚既蒜蓉醬幾好味。野飲方面選擇都唔少。見佢地有signature cocktail 我地就叫左2杯黎試下:Loki ($118)有Green Apple, Cucumber, Sake 同Gin, 酒精濃度唔高,易醉既人飲都唔怕,我女朋友好中意,青蘋果同青瓜味夾埋好fresh。Keroro ($118)有Kiwi, Vodka, Kiwi liqueur同 Apple Juice。依杯酒精濃度會高D
四重芝士PIZZA ($98)
意式鮮青口 ($138)
Loki ($118)
Keroro ($118)
有Kiwi, Vodka, Kiwi liqueur同 Apple Juice。依杯酒精濃度會高D,味道唔會好酸,幾易入口。
水信玄餅配雜莓醬 ($88)
用寒天粉整成,熱量低,適合低糖人士又想食下甜品過口引,中間加左藍莓同士多啤利粒,除左配有雜莓醬原來仲有跟sake比你淋上去。加哂之後就好似變左cocktail水信玄餅lol味道幾夾幾創新。