2018-01-09 1000 views
朋友係外國翻黎,話想食香港野,咁凍天氣(個日得8度) 來來去去都係打邊爐同煲仔飯,但係心諗lunch邊到有得食煲仔飯(利申:食開幾間都係夜先有),俾我搵下搵下搵到呢間老字號,果然冇令人失望!係地鐵港大站行過去5分鐘到,但係要細心d睇,因為門口唔會有好大個招牌。早左小小去到,已經好多人食緊,都要搭枱,但係都可以唔會坐得好逼。同埋搭枱既好處係可以參考附近食緊咩,失嗌左兩個飯都係同桌有嗌既窩蛋牛肉飯 65元一黎到心諗係咪嗌左肉餅,佢唔係滑牛個種,更加似係肉碎,加埋隻蛋豉油就撈埋佢,嫌佢唔夠熱,所以隻蛋好似點整都唔熟,但係整體口味好好,豉油唔會過甜,同埋好過肉片,呢個真係啖啖肉。北菇滑雞飯 65元佢雞件數目好多,d雞件都好大件唔會偷工減料,但係就冇去骨,但係小問題,冬菇都有幾粒,試過外面食好多時得番一大粒,佢都算有良心!味道都好好。有機會都會再黎食,但係都有野可以批評下:個煲仔飯唔夠熱,所以冇飯焦,但係為健康著想,都係食少d喇

窩蛋牛肉飯 65元
窩蛋牛肉飯

北菇滑雞飯 65元
北菇滑雞飯
有機會都會再黎食,但係都有野可以批評下:
個煲仔飯唔夠熱,所以冇飯焦,但係為健康著想,都係食少d喇
2018-01-08
$65 (Lunch)
窩蛋牛肉飯
北菇滑雞飯