泰味道算係我最常去既飯堂。岩岩從心廚轉手,特登上去試試。第一碟海南雞飯真係而家都重記得。隻雞岩岩熟,肉同皮中間重有層啫喱,跟湯加3蚊重有椰汁冰,望望餐版50蚊有找,之後就經常黎。一年來都經常黎,外賣都叫不下數十次。海南雞同金邊粉就最常叫。自從多咗外賣後海南雞水準就飄忽咗,金邊粉經常唔同味道,就我個人而言都接受到。豬手都愛食但時肥時瘦唔太平均所以比較少叫。泰式清湯河就其實一直想問點解有時清湯有時似船麵,不過見佢地咁忙都費事打擾。咖哩比較少叫,遍甜,質感水水地。但我幾鐘意飯加咖哩後食到飯一粒粒既口感。甜品開始放多咗椰肉,好食好多。我個人幾鐘意以前個調味盤有糖,酢,魚露,花生碎,辣椒粉。可能湯河少人叫,宜家少咗糖同魚露。個人推薦要試就要去堂食。需然係外賣方面花好多心思,只可惜餐牌好多都唔太適合外賣。無其它飯堂重油重鹽既飯盒保留得住啲味道。成遍野似感想多啲,隨便啦,多少推廣吓。
泰味道算係我最常去既飯堂。

岩岩從心廚轉手,特登上去試試。

一年來都經常黎,外賣都叫不下數十次。
豬手都愛食但時肥時瘦唔太平均所以比較少叫。

甜品開始放多咗椰肉,好食好多。

個人推薦要試就要去堂食。

成遍野似感想多啲,隨便啦,多少推廣吓。