2018-05-07
前(5-5-2018 Sat)晚同老公o係嘉頓山睇完夜景後食晚飯,乾脆o黎美荷樓呢間啦,由於唔晏,所以重有位,搵好位睇menu,menu一係o係大門口,一係就o係收銀o度,要自己影低至去買.睇完一輪,決定要左邊$48.00起o既餐,但原來係lunch.唯有再揀,同老公揀o左兩個跟沙律或餐湯o既set dinner,我想要一個沙律一個餐湯,但已經冇晒沙律,餐湯又冇選擇,只係羅宋湯,食物齊晒開餐.羅宋湯半碗,味道溫和又唔太酸,菜都幾多o既.味道: 3分然後食主菜:1. $68.00 o既芝士菠菜餡忌廉汁意大利雲吞睇見份量唔多,但撈一撈原來都有8隻,食落,餡唔似菠菜,似豆蓉多啲,忌廉汁滑唔鹹,OK.味道: 3.5分2. $68.00o既香烤百里香美國春雞配燒汁半份原來配以有薯條, 厚薯條OK正常唔錯.香烤百里香美國春雞都幾香脆,我食下半截,汁多肉嫩,唔錯o既.而燒汁味道好淡.味道: 4分加$20.00要是日甜品芝士蛋糕.好細件,口感同出面食o既有啲唔同,係差少少.味道: 3分服務:我o地其實都唔係好晏去到,但已經冇晒沙律外,連主食牛扒都冇,好彩我o地冇諗住叫.當我o地等餐o既儀器振動,即o野
羅宋湯半碗,味道溫和又唔太酸,菜都幾多o既.
味道: 3分
然後食主菜:
1. $68.00 o既芝士菠菜餡忌廉汁意大利雲吞
睇見份量唔多,
味道: 3.5分
2. $68.00o既香烤百里香美國春雞配燒汁半份
味道: 4分
加$20.00要是日甜品芝士蛋糕.
好細件,
芝士蛋糕
味道: 3分
服務:
當我o地等餐o既儀器振動,即o野食ready,咁我去攞啦,分o左3次都算,當我攞埋最後o個樣,交返個儀器俾出餐o既女職員走人時,佢突然問齊晒未?佢係咪叫我?丟本能同疑惑地擰返轉頭,佢就即刻話唔好意思,你o既餐攞晒呵?
而我o地坐o個個位幾熱,細心睇,原來頭頂o既分體式冷氣機冇開到,老公出去叫人開,個女職員問老公幾多號枱.我老公就走返過o黎睇,張枱冇枱號,我老公睇到冷氣機出風口黐o左張有No. o既label,就去同佢o地講,咁佢o地就開o左.
之後老公同我講返,個女職員問完,老公轉身返o黎睇,佢感覺到佢好似想攞張floor plan出o黎俾我老公睇.大佬呀!你明知你o地啲枱冇枱號,我o地又唔係你職員,唔該你第一句就唔係咁問啦.而我老公話,係問出餐o個位.
但老公攞茄汁時,啲茄汁比較難唧,清潔姐姐見到即刻問係咪冇晒?呢個職員就醒目喇.
3.5分
環境: 3.8分
衛生:
我o地坐o個張枱係冇人收o野,我明白係上手o既客人唔自己將食具放去食具架,但佢o地都要有職員睇同收o架?
其他:
水同醬油係自己斟.