2019-11-13
今日約左朋友lunch見面,行左去食呢間小店,1點左右去到,岩岩好坐最後一張枱。 呢間店係自助形式既,點order 要出櫃面落,店員好親切咁同我地落完order 都會問你叫咩名,有野食既時候,會好似朋友咁叫你個名出黎攞野食😃我地叫左兩樣野食,咖喱番茄牛腩飯Curry Bolo Bowl ($92) 同 提子燒雞沙律The Grape Caesar ($92),一個加多$22 要 蓮藕薯片 Lotus Root Chips + 蜂蜜茶 Honey Tea ,另一個加多$32 要連儂薯條 Lennon Fries + 檸檬梳打 Lemonade 。佢間鋪唔係好大,所以出野食都要等一陣,但係可以同朋友吹下水。佢兩個野食都好有驚喜,先講 咖喱番茄牛腩飯 ,佢既飯底用左糙米、麥、藜麥,佢用既咖喱同我地平時食既好唔同,唔辣,但係好香,加上佢隻溫泉蛋,撈飯好好食,佢既牛腩係用左18個鐘慢煮,好軟熟好有牛肉味。另外, 提子燒雞沙律 係有少少辣醬almond salsa 喺底,但係佢既菜食得出好新鮮,超大碟。佢既野食,食完都會覺得佢係慢工出細貨,每樣配搭都好有心思好健康。食完老闆仲會逐個客人都問下覺得d
食完老闆仲會逐個客人都問下覺得d野食點,咁用心既老細好難得☺️