2021-09-14 1632 views
裕民坊依個新商場開左一段日子第一次黎搵食依度咩餐都搵到都有依排興既酸菜魚揀繼續湊酸菜魚熱,所以就黎十二味食lunch平日十二點幾黎到都仲有唔少位坐底就有口罩套,同埋用Qr code 落單十二點幾大約坐左一半人後面有個百子櫃,夠中式feel落完單,好快就送野飲熱情果梳打好大杯,只係加$8桂花冰釀相對細杯左d, 但個杯好特別,好似古代用黎飲酒甘,貼題之後就上主食,lunch set 都包埋碗白飯牛肉香鍋份量都多,肉相對少d好多配菜,例如豆芽,蓮藕,薯仔片整係食配料都夠飽我地點小辣,味道岩岩好,唔會好鹹,又有刺激既辣味蓮藕同薯仔片都夠淋身,又夠薄,夠索味牛肉都係偏淋酸菜魚份量又係唔野少,都有成十塊魚片,質地好滑,吸哂酸菜底d 味湯底夠酸又有少少辣,好食!配菜仲有萵荀添~兩個人可以整係食酸菜魚加碗飯都夠飽呀最後叫埋個糍粑甜品,熱辣辣炸得好脆,入面夠軟身面頭仲灑左d 黃糖,再貼紅糖漿食甜甜地,食埋真係好飽啦!我地走個陣點幾鐘,就全場full 哂啦想食真係早少少過黎呀!
裕民坊依個新商場開左一段日子
第一次黎搵食
依度咩餐都搵到
都有依排興既酸菜魚揀

繼續湊酸菜魚熱,所以就黎十二味食lunch

平日十二點幾黎到都仲有唔少位

坐底就有口罩套,同埋用Qr code 落單

十二點幾大約坐左一半人

後面有個百子櫃,夠中式feel

落完單,好快就送野飲

熱情果梳打,桂花冰釀

熱情果梳打好大杯,只係加$8

牛肉麻辣香鍋

之後就上主食,lunch set 都包埋碗白飯

牛肉香鍋份量都多,肉相對少d
好多配菜,例如豆芽,蓮藕,薯仔片
整係食配料都夠飽
我地點小辣,味道岩岩好,唔會好鹹,又有刺激既辣味

蓮藕同薯仔片都夠淋身,又夠薄,夠索味
牛肉都係偏淋

酸菜魚

湯底夠酸又有少少辣,好食!
配菜仲有萵荀添~
兩個人可以整係食酸菜魚加碗飯都夠飽呀

紅糖糍粑

最後叫埋個糍粑甜品,熱辣辣炸得好脆,入面夠軟身

面頭仲灑左d 黃糖,再貼紅糖漿食
甜甜地,食埋真係好飽啦!

我地走個陣點幾鐘,就全場full 哂啦
想食真係早少少過黎呀!
2021-09-13
Type of Meal