2023-09-11 598 views
🐷🐽平日嚟到沙田The Salted Pig見到有午餐幾抵食,入去坐到卡位,門店燈光少少暗,氣氛唔錯。卡位旁既牆身貼滿一粒粒豬仔,好打卡一流。🍽️午餐包括沙律/湯+主菜+飲品,我試左個辣蝦Pizza,上面有4隻大蝦同舖左一層芝士,唔會太辣好好食。另外平時西餐廳比較少「耳朵粉」,見到依間餐牌有忍唔住想試下。個粉唔會太硬身,好有口感,而且個汁做得幾好。🥤飲品方面,我用6折升級餐飲叫左杯藍莓MILKSHAKE,用高身杯裝著藍色既飲品好靚。上面層Cream淡身幾好味,下面藍莓打得好蓉,飲到好濃既藍莓味,而且食到果粒。平日想食個抵食既西餐full set lunch可以考慮嚟The Salted Pig~