2019-07-05 1325 views
見今日假期,又撞正生日正日,所以嚟到「La terrazza」食個生日lunch。因為lunch時間,所以就叫咗2個Set lunch。自家製麵包配棷欖油及意大利黑醋如果換成黑松露油、同埋法包,我諗味道會更加好!不過作為餐前飽,都幾好食,仲可以扮晒野有種食高級西餐廳嘅感覺😂😂😂。蒜香紅椒白酒煮青口意粉青口喺細細隻果種,唔喺打邊爐果款大隻青口,所以青口食落好嫩,好重海鮮味。份量就感覺上小咗d,對於我呢d咁大食嘅人嚟講,確喺唔夠喉。脆燒原隻豬手伴薯條及酸紅椰菜呢盤豬手正呀🤤🤤🤤,外脆內嫩,散發住烤焗嘅香脆味,又有豬肉香味,雖然有肥膏,但喺做到肥而不膩。睇得出我對呢盤豬手評價好高。😂凍蘋果茶食豬手配呢杯蘋果茶就啱晒啦。不過有得揀,我都喺想要返茶記嘅凍檸茶。

因為lunch時間,所以就叫咗2個Set lunch。

自家製麵包配棷欖油及意大利黑醋

蒜香紅椒白酒煮青口意粉