2001-05-04
Set Lunch $68 包頭盤、主菜同咖啡、茶;另外加多$20-25 有side dish 同甜品。頭盤點o左兩個「三文魚牛油果酥皮」同一碗「蘑菇雞湯」。三文魚酥皮外形好似太空館咁,好可愛。而所謂o既酥皮原來唔係一塊塊而係一條條好似千絲酥咁樣;咬落鬆脆,味道可口~而個蘑菇雞湯(唔係Cream Soup o黎!)呢…湯身幾清,不過我o地就覺得d 蘑菇似冬菇多o的…..o的主菜大大碟好有份量,要o左「石燒火腿扒」、「石燒肉眼扒」同埋「煎三文魚餅配他他汁」另外加個「炒什菌」同「煎鵝肝」做side dishes。石燒火腿扒個汁同埋肉眼扒都幾好,但我個三文魚餅就略為鹹o左o的…不過個他他汁都幾好味。炒什菌同鵝肝都係水準之作,塊鵝肝$25 兩隻手指咁大,的的式式,入口即溶~ 正!甜品點o左個$70 o既「朱古力三重奏」大家share 食。入面有朱古力疏乎里、朱古力brownie cake + 朱古力醬同埋薑味雪糕。個人就對呢個甜品較好失望…Souffl & eacute ; 同Brownie o既朱古力味都未算香濃..反而個朱古力醬就唔差,雪糕呢..我相信除o左薑味之外仲有一種香草味,味道怪怪
頭盤點o左兩個「三文魚牛油果酥皮」同一碗「蘑菇雞湯」。
個人就對呢個甜品較好失望…Souffl & eacute ; 同Brownie o既朱古力味都未算香濃..反而個朱古力醬就唔差,雪糕呢..我相信除o左薑味之外仲有一種香草味,味道怪怪咁,唔多o岩我…
服務方面亦相當唔錯,個個都好有禮貌。平平o地o黎食個Lunch 都係一個不錯o既選擇。